Echtelijk bed Willem Elsschot in showroom Maldegem

LS Bedding deed op 28 oktober 2010 het hoogste bod op het bed van schrijver Willem Elsschot om het ‘literair erfgoed’ naar de showroom in Maldegem te halen. Het bedrag werd overgemaakt aan Bednet, een initiatief dat langdurig zieke kinderen aan onderwijs helpt.

willem-elsschot-1

Veilingmeester Mon Bernaerts moest tijdens de veiling van radiozender Klara niet veel moeite doen. De veilingzaal zat vol met Elsschotfans die allemaal hun reden hadden om het bed waar de schrijver veertig jaar lang in sliep en dat figureert in zijn boeken (oa. “Kaas”), te kopen. Tal van sprekers hadden vooraf ook reclame gemaakt voor het ledikant. Willem Dolphyn, kleinzoon van Elsschot, kwam een echtheidscertificaat afleveren. Hij wist zelfs te vertellen dat de schrijver aan de rechterkant sliep, “de kant van de deur”. Veilingmeester Mon Bernaerts gaf mee dat het slaapmeubel van gevlamde Cartier eik was en wellicht van Mechelse makelij rond 1900.

Het bed kreeg een prominente plaats in de showroom van LS Bedding te Maldegem.

willem-elsschot-2 willem-elsschot-3 willem-elsschot-4

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.