De Wervelkolom

De Wervelkolom

Alles begint met een rechte ruggengraat

De wervelkolom is het belangrijkste onderdeel van het houdingsapparaat (samen met de spieren en gewrichten die ons rechtop houden). Met haar 26 wervels en evenveel beweeglijke tussenwervelschijven, geeft de wervelkolom de noodzakelijke steun. Daarnaast draagt ze ook het hoofd en de romp. Overdag wordt dus heel wat druk uitgeoefend op uw rug. Dit leidt ertoe dat de rug continu onder spanning staat. Dit brengt een extra belasting van spieren en bloedvaten, ook in de benen, met zich mee. Bovendien functioneert de ruggengraat als een delicate schokdemper. Bij het stappen of tillen vangen de tussenwervelschijven de druk- en trekkrachten op.

Deze dagelijkse belasting vraagt heel wat van uw rug. Vandaar dat ‘ontspanning’ van uw rug zo belangrijk is. De meeste kans hiertoe krijgt u bij het slapen. Een correcte ondersteuning van het lichaam is dan ook dé voorwaarde voor een goede nachtrust. Uit medisch wetenschappelijk onderzoek blijkt dat uw lichaam onbelemmerd kan rusten wanneer het bij het liggen zijn natuurlijke vorm, d.i. zoals wanneer u rechtop staat, kan behouden. Is dit niet het geval, dan ondervindt uw lichaam druk, vooral bij de schouders en het bekken. Deze druk zorgt voor wekprikkels, waardoor u onrustig slaapt. Bij het ontwaken zijn uw spieren en gewrichten verkrampt. Door het gebrek aan diepe rust voelt u zich ook psychisch niet optimaal.

Een goede ondersteuning zal er dus voor zorgen dat de vorm van uw lichaam gerespecteerd wordt. Op die manier kunt u onbelemmerd rusten. De wervelkolom komt in de juiste positie te liggen (recht in zijlig, de natuurlijke S-vorm in ruglig). De tussenwervelschijven recupereren van de ondergane druk. Ze nemen het vocht, dat ze overdag door samendrukking verloren, terug op. Maar niet alleen uw wervelkolom herstelt zich, ook de spiertjes in de bloedvaten van de benen ontspannen zich en zorgen voor een optimale bloeddoorstroming. Een gezonde en verkwikkende nachtrust is de basisvoorwaarde voor fysieke en mentale veerkracht.

 

Ook u heeft een persoonlijk SLAAP-DNA®!

Zoals iedereen een strikt persoonlijke dna-code heeft, heeft elk van ons ook een uniek slaapprofiel. Niemand heeft immers dezelfde lichaamsbouw als u. Toch slapen veel mensen op identieke bedbodems. Dat is raar. Dat betekent dat er bij klassieke bedbodems van echte gepersonaliseerde ondersteuning tijdens het slapen weinig sprake is. Het lattenwerk of de veren buigen wel wat mee, maar zijn eigenlijk statisch en voor iedereen hetzelfde. De werking is bijgevolg beperkt. Ergosleep® pakt dit probleem aan bij de basis. Door het bed aan te passen aan uw lichaamsprofiel, uw SLAAP-DNA®. Zo wordt uw lichaam tijdens het slapen op een heel unieke en persoonlijke manier ondersteund. Bij Ergosleep® vindt u dan ook geen twee dezelfde bedbodems.

Ontdek uw SLAAP-DNA®

Wekprikkels

Wekprikkels verstoren de slaap. Een optimale lighouding is deze waarbij het lichaam zijn natuurlijke vorm kan behouden: in zijlig met rechte ruggengraat., in ruglig mag de S-vorm geen druk ondervinden.

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.