Soorten pocketveren

Soorten pocketveren

Voor de afwerking van onze matrassen gebruikt Ergosleep® enkel de beste materialen. Daarbij denken we ook aan het milieu. Anderzijds staat uw ligcomfort met stip voorop. We maken dus ook veermatrassen die uw lichaam een optimale ondersteuning bieden.

 

Pocketveren

Pocket-veren of zakjes-veren werden in de tweede helft van de 20ste eeuw ontwikkeld. Ze worden uit hoogwaardige staaldraad vervaardigd. Pocketveren zijn tonvormig. Elke veer wordt bovendien individueel verpakt in non-woven zakjes. De veren worden door een speciaal ontwikkelde puntverlijming in het midden van elke veer aan elkaar vastgehecht.

De combinatie van tonvorm en puntverlijming zorgt er voor dat elke veer onafhankelijk kan bewegen. Hierdoor biedt een pocketveermatras een uiterst aangenaam ligcomfort en kan ze tevens geplooid worden (belangrijk bij gebruik op verstelbare bodems).

Door de draaddikte van de veren te laten variëren tussen de verschillende zones, wordt de tegendruk die de kern biedt gedifferentieerd, zodat elk lichaamsdeel op een correcte manier gedragen wordt. (bvb. zachter onder de schouders, steviger in de lenden).

Pocket-veren worden onder en boven bedekt met diverse comfortlagen uit latex of Talalay latex die zorgen voor een verfijnd ligcomfort. Ook bij Pocket-veren is de matraskern eigenlijk één grote luchtkamer, waardoor zij een uitzonderlijk ventilerend vermogen heeft.

 

Superior Pocket

Superior Pocket-veren zijn een recente ontwikkeling. Ze worden uit hoogwaardige staaldraad vervaardigd. De staaldraad wordt tonvormig tot een veer gewonden. Onmiddellijk daarna wordt elke veer individueel elektro-thermisch verhit om het staal opnieuw te ‘harden’. Hierdoor wordt de moleculaire structuur van de staaldraad in zijn nieuwe vorm gestabiliseerd. Dit verzekert gedurende lang tijd het behoud van de originele veerkracht.

Elke veer wordt bovendien individueel verpakt in non-woven zakjes. De veren worden door een speciaal ontwikkelde puntverlijming in het midden van elke veer aan elkaar vastgehecht. De combinatie van tonvorm en puntverlijming zorgt er voor dat elke veer onafhankelijk kan bewegen. Hierdoor biedt een Superior-pocketveermatras een uiterst aangenaam ligcomfort en kan ze tevens geplooid worden (belangrijk bij gebruik op verstelbare bodems).

Tonvormige pocket veren

Tonvormige superior pocket veren

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.